Ylva Stålnacke under storslalom-tävlingen i Killington i november. Foto: Bildbyrån

Ylva Stålnacke slutar – 27 år gammal

Uppdaterad
Publicerad

Den alpina landslagsåkaren Ylva Stålnacke lägger skidorna på hyllan. Teknikåkaren från Kiruna slutar 27 år gammal.

– Jag känner mig väldigt nöjd. Jag har gjort mitt. Jag har andra drömmar i livet och det har vuxit fram under en längre tid, säger hon till SVT Sport.

Stålnacke debuterade i världscupen i Levi i november 2013 och hennes främsta merit är en 14:e plats i storslalom på hemma-VM i Åre 2019.

Men redan i Åre då hon såg sin vän och lagkamrat Anna Swenn Larsson vinna VM-silver kom tankarna på att det snart var över.

– Det var så fantastiskt och jag unnade henne det så mycket. Jag kände att själv kanske inte kommer orka kämpa hela vägen dit. Då jag tänker tillbaka så började jag känna de känslor jag känner nu redan då.

Nu vill Stålnacke fokusera på annat än skidåkning.

– Jag vill träna crossfit. Jag vill plugga. Jag vill jobba med träning och coaching.

Förutom det har hon även blivit 14:e i en världscuptävling i slalom i österrikiska Semmering och vunnit storslalomcupen i europacupen som är nivån under världscupen.

2015 tog hon SM-guld i storslalom före Sara Hector och Frida Hansdotter.

SVT Sport förklarar: Vad är grejen med alla käppar?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.