Foto: Bildbyrån

Brady fortsätter skriva NFL-historia

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske fotbollsstjärnan Tom Brady fortsätter att skriva historia.

I andra perioden när hans Tampa Bay besegrade Buffalo kastade Brady en 20-yardspassning som fångades av lagkamraten Mike Evans.

Det innebar 7 143 lyckade passningar under NFL-karriären, och han passerade därmed tidigare rekordhållaren, New Orleans-quarterbacken Drew Brees, som avslutade karriären förra året.

Efter matchen lyder det nya passningsrekordet 7 156.

Brady sparade också det bästa till sist, då han i förlängningen hittade Breshad Perriman som åstadkom en matchvinnande touchdown. Det var Bradys 700:e touchdownpassning, och segersiffrorna skrevs 33–27.

– Jag tänker inte på sånt där. Folk berättar för mig att det hänt, och det är rätt coolt. Jag har behållit en del tröjor och liknande men ja, det är ganska snyggt, säger han till NFL:s sajt om det nya rekordet.

44-åringen har en hel del rekord sedan tidigare. I oktober tog han över rekordet för flest passade yards, och han är den spelare som vunnit flest matcher och har dessutom flest Super Bowl-segrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.