Carlstad svenska mästare – för tredje året i rad

Uppdaterad
Publicerad

De stora dominanterna i superserien Carlstad Crusaders är mästare för tredje året i rad.

Med ett aggressivt försvar och två avgörande touchdown nollade man Örebro Black Knights med 28-0 i finalen.

På den sliriga, och minst sagt blöta, planen i Värmland var det Carlstad Crusaders som tog kommandot direkt.

Med ett väloljat försvar störde man varenda ett av Örebros anfallsförsök under inledningen och tvingade de vitklädda till dåliga beslut gång efter gång.

Därmed fick man börja anfalla flera yards in på Örebros planhalva och det var flera gånger som Karlstadlaget var nära att springa hem en tidig touchdown. I början skulle dock Örebro räddas av antingen misslyckade mottagningarna i målzonen eller så blev Värmlänningarna regelrätt avblåsta av domarna.

– Det är klart det är mentalt jobbigt och det är för dåligt av oss när vi har två touchdowns som sedan döms bort. Det gör att matchen blir tightare än vad den borde vara, säger wide receivern Linda Johansson till Cmore om inledningen.

Fin pass av Green

Men till slut skulle nollan spräckas för Carlstads del. Quarterbacken Sydney Green levererade en fin passning som tog sig över hela Örebroförsvaret.

8-0 i paus, men det var med mersmak för Carlstad som satt sig i ett drömläge för att ta sitt tredje raka SM-guld.

– Jag tycker vi spelar riktigt bra. Men det är väldigt mjukt, blött, skitigt och lerigt där ute, beskrev Carlstads Elin Thimfors matchläget i paus i Cmores sändning.

Tredje SM-guldet

I andra halvlek avgjorde mer eller mindre Carlstad det hela direkt. På ett tidigt spel i andra halvlek gjorde laget sin andra touchdown och gick ifrån till 14-0 och när det i slutet av tredje blev 22-0 gick tåget ordentligt för Örebro.

– Vi har ett bra lag som vi byggt under flera år och som gjort att det är så starkt. Det är en lång resa som vi började bygga för fyra år sedan och gjort att vi står här där vi är i dag, säger wide receivern Linda Johansson till Cmore.

SM-guldet är det tredje i klubbens historia på damsidan.

Carlstad Crusaders tog dubbeln

På eftermiddagen blev Carlstad Crusaders historiska då man tog dubbeln när herrarna besegrade Stockholm Mean Machine i jämn och underhållande finalmatch som slutade 14-12.

Det var två giganter som visade sina bästa sidor men extrapoängen efter touchdowns visade sig bli avgörande för Värmlänningarnas del.

– Det var tufft och väl kämpat, Stockholm är stenhårda. Det kommer ner till sista sekunden, jag vet inte hur jag ska beskriva det här. Jag är mållös, säger Carlstad Crusaders running back Emil Knutsson som var en av segerorganisatörerna.

På herrsidan är det klubbens nionde SM-guld, det senaste innan årets kom 2017.

KLIPP: SM-guld till Carlstad – Linda Johansson berättar om firandet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.