Kansas Citys Damien Williams är en av spelarna som valt att tacka nej till att spela i NFL denna säsong. Foto: Larry W. Smith/Epa/TT

Coronasmällen: 66 spelare står över NFL-säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Om en dryg månad startar den nya NFL-säsongen.
Men många spelare kommer inte vara med.
Hela 66 spelare har tackat nej till att delta, på grund av coronapandemin.
– Jag stöttar dem till 100 procent, säger New England Patriots tränare Bill Belichick, som tvingas klara sig utan åtta spelare.

Den 10 september startar NFL-säsongen 2020-21. På grund av coronapandemin har spelarna själva fått välja om de vill spela denna säsong eller inte, och när tidsgränsen för att ta ett beslut i frågan i går gick ut stod det klart att hela 66 spelare valt att hoppa av.

Inga av de allra största stjärnorna, som Lamar Jackson, Patrick Mahomes och Tom Brady, fanns med på listan över spelare som tackat nej till spel – men det fanns ändå en hel del namnkunniga spelare.

”Stöttar dem”

Allra flest spelare som tackat nej finns i storlaget New England Patriots, som vann Super Bowl så sent som 2018. Där har hela åtta spelare valt att avstå, bland annat Danny Vitale som värvats från Green Bay Packers inför säsongen, och den dubble Super Bowl-mästaren Brandon Bolden.

– Alla måste ta beslut och jag har pratat med alla dessa grabbar och de har förklarat sina situationer. De var tvungna att ta det beslut som var bäst för dem och jag respekterar deras beslut helt och hållet och stöttar dem till 100 procent, säger Patriots tränare Bill Belichick, enligt CBS.

Tackade nej pga mamma

De regerande mästarna Kansas City Chiefs tappar ”bara” tre spelare, men deras tapp lär ändå bli kännbara, då två nyckelspelare från förra säsongen valt att inte delta: Damien Williams (som gjorde en touchdown i Super Bowl förra säsongen) och Laurent Duvernay-Tardif, samt rookien Lucas Niang.

Williams valde att tacka nej på grund av att hans mamma har diagnostiserats med cancer, vilket räknas som en riskfaktor för covid-19.

– Som organisation förstår vi och respekterar Damiens val till fullo, då vi vet att det gjordes med hans familjs intresse främst. Han betyder mycket för vårt lag som spelare och person, och vi kommer att sakna att ha honom med oss denna säsong, sade klubbens general manager Brett Veach när beslutet meddelades förra veckan.

ARKIV: Tom Bradys konstslag överglänste golfstjärnorna (25 maj 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
NFL-legendaren Tom Brady överglänste golfstjärnorna med konstslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer