• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Los Angeles Rams får betala miljarder efter flytten. Foto: TT.

Efter flytten – får betala miljardbelopp

Uppdaterad
Publicerad

2016 flyttade NFL-laget St Louis västerut och blev Los Angeles Rams.

Det kom att kosta en del.

Nu får man betala runt 7,2 miljarder kronor till staden St Louis.

Los Angeles Rams och den amerikanska fotbollsligan NFL har nu nått en överenskommelse med staden St Louis efter att en stämningsansökan skickades in efter lagets flytt från St Louis till Los Angeles. Därmed sätts det punkt för en dryg fyra och ett halvt år lång process. Ärendet skulle upp i rätten 10 januari.

NFL och Rams ägare Stan Kroenke kommer nu betala staden St Louis 790 miljoner dollar, drygt 7,2 miljarder kronor, skriver AP. Det är osäkert hur mycket Kroenke kommer att behöva betala och hur mycket som kommer att betalas av övriga lagägare i NFL.

”Stänger ett långt kapitel”

”Den här historiska överenskommelsen stänger ett långt kapitel för vår region, och säkrar hundratals miljoner dollar för vårt samhälle och gör så att vi undviker osäkerheten i en rättegång och överklagande process”, skriver St Louis borgmästare Tishuara Jones i ett pressmeddelande.

I stämningsansökan, som upprättades av St. Louis Regional Convention and Sports Complex Authority, krävde man urpsrungligen en miljard dollar, drygt, 9,1 miljarder svenska kronor. Man hävdade att lagets flytt gjorde att St Louis-regionen tappade miljontals dollar i olika intäkter.

KLIPP: Så spelas amerikansk fotboll (29 okt 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.