New Englad Patriots klart för Super Bowl. Foto: BILDBYRÅN/TT

Tom Brady och Patriots till Super Bowl igen

Uppdaterad
Publicerad

För tredje året i rad har storstjärnan Tom Bradys New England Patriots tagit sig till finalen i National Football League, NFL. Efter bortasegern mot Kansas City Chiefs med 37–31 i natt blev det klart att Super Bowl spelas mellan Patriots och Los Angeles Rams.

– Övertid, på bortaplan, mot ett fantastiskt lag. Det var en helt galen match, säger legendaren Brady.

Patriots säkrade i natt en plats i Super Bowl efter en riktig rysare borta mot Kansas City Chiefs. Efter ordinarie matchtid hade de båda lagen 31 poäng och matchen kom sedan att avgöras på övertid efter ett anfall som gav en touchdown.

– Vi spelade vår bästa fotboll på slutet, Jag vet inte, jag är trött. Det var en helt galen match, sade Tom Brady efter matchen enligt AP.

Brady har vunnit Super Bowl fem gånger med Patriots och 41-åringen kan nu bli historisk med en sjätte Super Bowl-seger.

New Englad Patriots klart för Super Bowl. Foto: TT Nyhetsbyrån

Båda finalerna till förlängning

För första gången i historien gick båda konferensfinalerna till förlängning. Los Angeles Rams besegrade tillslut New Orleans med 26–23 på övertid och blir därför Patriots motståndare i NFL-finalen.

– Det är helt otroligt, jag kan inte sätta ord på det, säger Rams quarterback Jared Goff.

Super Bowl avgörs om två veckor i Atlanta 3 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.