Tom Brady var tillbaka i Boston. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tom Brady utbuad i återkomsten – svarade med att sätta rekord

Uppdaterad
Publicerad

Quarterbacken Tom Brady, 44, hade nästan 20 väldigt framgångsrika år i New England Patriots. I natt, svensk tid, var han tillbaka på deras arena för första gången som Tampa Bay Buccaneers-spelare. Då buades han ut av publiken – men vann och satte passningsrekord.

– Så många härliga killar som har varit mina vänner länge. Vilken match, säger han.

Tom Brady var tillbaka på ett regnigt Gillette Stadium, där han blev NFL-mästare hela sex gånger med New England Patriots. Och även om supportrarna nog är tacksamma för hans insatser i klubben så märktes inte det då han sprang in på planen för match.

Tidigare hade Brady hyllats med jubel och en film med höjdpunkter från hans tid i Boston-laget, men då matchen väl började buades 44-åringen ut av sina tidigare anhängare. Han svarade sedan med att se till Tampa Bay Buccaneers tog hem segern.

Gästerna vann den jämna matchen med 19-17 och Brady skrev än en gång historia då han passerade Drew Brees som den quarterback som har passat flest yards i NFL-historien. Han blev också den fjärde quatrterbacken genom tiderna att vinna mot samtliga 32 NFL-lag. De tre övriga är Brees, Brett Favre och Peyton Manning.

– Det är ganska coolt. Man kan inte nå något inom sport utan fantastiska lagkamrater och tränare. En quarterback kan inte göra något utan att killarna fångar bollen, säger han till NBC.

Tampa Bay har vunnit tre av sina fyra matcher hittills den här säsongen. New England Patriots har motsatt facit med en seger och tre förluster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.