Carlstad Crusaders. Foto: Bildbyrån

Toppklubben efter förbundets besked: ”Synd de har bråttom”

Uppdaterad
Publicerad
Det svenska amerikanska fotbollförbundet har beslutat att skjuta upp säsongsstarten, och säsongsstart blir som tidigast 15 augusti. Det får storklubben Carlstad Crusaders att reagera.
– Som idrott är vi, mig veterligen, först med att skjuta upp säsongen så här länge, säger Carlstads sportchef Rikard Borg till Värmlands Folkblad.

Carlstad Crusaders har varit i 17 av de senaste 18 finalerna, och tagit åtta SM-guld. Men trots en stabil grund att stå på drabbas klubben hårt av att säsongen nu skjuts upp så långt som till den 15 augusti.

– Inga av de kontrakt vi har skrivna gäller i höst. Vi kommer att få se över alla kontrakt, säger Rikard Borg till Värmlands Folkblad.

Det gör att Crusaders inte tycker om sättet som förbundet valt att sköta frågan på. Tidigare har de skjutit upp premiären en månad i taget, men väljer nu att skjuta upp den två och en halv månad istället.

– Jag tycker det är synd att man har så bråttom att fatta ett beslut. Med stor sannolikhet hade det säkerligen blivit detsamma oavsett om man väntat, men nu har inte ens vi föreningar fått chansen att yttra oss.

– Som idrott är vi, mig veterligen, först med att skjuta upp säsongen så här länge. Herrallsvenskan i fotboll siktar väl till exempel på att starta säsongen i juni. Och vi som förening har investerat mycket pengar under våren som vi inte kommer att kunna få igen, säger Borg till Värmlands Folkblad.

SE MER: Tre tips: Så hanterar du ovissheten i coronatider

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
3 tips: Så hanterar du ovissheten i coronatider

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer