En enastående karriär är på väg att ta slut. Foto: TT

Motstridiga uppgifter om Tom Brady

Uppdaterad
Publicerad

Tom Brady, allmänt sedd som tidernas främste quarterback i amerikansk fotboll, uppges lägga av efter 22 säsonger i NFL, rapporterar ESPN med hänvisning till källor.

Samtidigt säger andra källor till nyhetsbyrån AP att han ännu inte bestämt sig.

Den amerikanska superstjärnan har ännu inte kommit med något officiellt besked. Men kort efter ESPN:s avslöjande skrev det Tom Brady-ägda företaget TB12sports ett inlägg på Twitter som kan tolkas som en bekräftelse:

”Sju Super Bowl-ringar. Fem gånger MVP i Super Bowl. Tre gånger MVP i ligan. 22 otroliga säsonger. Tack för allt, Tom Brady.”

Tweeten har sedan tagits bort.

Enligt AP är Bradys besked till Tampa Bay Buccaneers general manager Jason Licht att han ännu inte fattat ett slutgiltigt beslut. Det uppger två personer med insyn för nyhetsbyrån.

Tom Bradys agent Don Yee säger i ett uttalande att han varken bekräftar eller dementerar uppgifterna men att stjärnan är den ende ”som kan uttrycka sina planer med fullständig exakthet”.

Bradys pappa, Tom Brady Sr, säger till tv-kanalen Kron-TV i San Francisco att det handlar om rykten som inte stämmer.

Ingen har vunnit mer

Om uppgifterna att Tom Brady slutar stämmer innebär det slutet på den mest framgångsrika karriären inom sporten någonsin.

Den 44-årige Brady är den som vunnit flest NFL-matcher, flest Super Bowl-titlar (sju) och han har också tagit sig till flest finaler (tio).

Han gjorde 20 säsonger i New England Patriots, och tog där sex av sina Super Bowl-titlar. I fjol bytte Brady till Tampa Bay Buccaneers och förde även sitt nya lag till slutsegern.

Den gångna säsongen har han fortsatt att sätta rekord på planen. I oktober tog han han exempelvis över rekordet för flest passade yards (84 250). Han är också den som stått för flest touchdownpassningar (624) genom historien.

Det finns flera skäl till att Brady nu väljer att avsluta karriären, skriver ESPN. Familjen är en, hälsan en annan.

”Inte bara vad jag vill”

När han var med i podcasten ”Let's Go” tidigare i veckan pratade han om att familjen skulle bli avgörande i beslutet om framtiden:

”Jag sade det här redan för några år sedan, att det är det som relationer handlar om. Det handlar inte alltid bara om vad jag vill. Det handlar om vad vi vill som familj”, sade Brady.

När han själv väntas gå ut officiellt med beskedet är oklart, men enligt ESPN vill 44-åringen inte göra det så att det tar fokus från det fortsatta slutspelet eller Super Bowl.

Tom Bradys senaste – och sista? – match var förra helgens förlust mot Los Angeles Rams, då Tampa Bay slogs ut ur NFL-slutspelet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.