Foto: TT Nyhetsbyrån

Anna Holmlund har flugits hem till Sverige

Publicerad

Anna Holmlund flögs i dag hem till Sverige och vårdas nu på Karolinska sjukhuset utanför Stockholm. Hennes tillstånd är alltjämt oförändrat kritiskt. ”Hon klarade transporten bra”, säger skicrosslandslagets läkare Jakob Swanberg.

Det var den 19 december som Anna Holmlund, 29, kraschade på en träning i italienska Innichen. Hon flögs med helikopter till sjukhus i

Bolzano och opererades akut för blödningar i hjärnan, och har sedan dess hållits nedsövd.

Under det senaste dygnet i Italien har tillståndet för Holmlund varit stabilt och bedömningen gjordes att hon var stark nog att flygas till Sverige.

Vårdas på Karolinska

Så efter åtta dagar på det italienska sjukhuset har Holmlund nu transporterats till Karolinska sjukhuset utanför Stockholm där hon vårdas. Läget med den svenska skicross-stjärnan är oförändrat kritiskt, och hon flögs nedsövd till Arlanda.

– De första rapporterna efter ankomsten tyder på att hon klarat transporten bra. Skadeläget är dock oförändrat allvarligt. Anna är fortfarande nedsövd och behöver fortsatt intensivvård, säger skicrosslandslagets läkare Jakob Swanberg i ett pressmeddelande.

Svenska läkare behöver minst ett par dagar för att uttala sig om Anna Holmlunds fysiska tillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer