Foto: Björn Becksmo/SVT Sport

Holmlunds kamp för att kunna gå igen fortsätter: ”Det går framåt”

Publicerad

17 månader efter olyckan fortsätter Anna Holmlunds kamp för att kunna gå på egen hand. – Balansen är viktig. Det går sådär men det går framåt, säger Anna Holmlund till SVT Sport.

Träningen är det absolut viktigaste för Anna Holmlund. SVT Sport pratar med henne direkt efter dagens första pass som var vattengymnastik på Himlabadet i Sundsvall.

– Det var lite rörelseträning och simning, säger Anna.

Fokus ligger på att stärka bålen samt att hitta och utveckla musklerna i högerfoten för att förhoppningsvis i framtiden kunna gå på egen hand.

Aktiv vår

Under våren har det varit ett fullspäckat schema. Anna var i februari tillbaka på snö i en biski. Hon har även hunnit med både cykeltävling i Göteborg och nu under Pingst, bröllop på Gotland.

– Det har varit jättekul, säger Anna.

Lite vakuum nu

Just nu har Anna inga direkta planer utan det handlar om vardag och träning. En ovanlig situation för henne, både innan och efter olyckan.

– Tyvärr är inget planerat. Det är träning, träning och träning. Och sen ska jag träna.

Ikväll klockan 21.00 sänds SVT:s dokumentär om Anna Holmlund i SVT1, men redan nu går den att se i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer