Sportchefen: ”Vi finns på plats tills vi vet”

Publicerad

Nedsövda skicross-stjärnan Anna Holmlund kan behöva ligga kvar på det italienska sjukhuset över julen. ”Vi kommer att finnas på plats, några från ledarteamet, tills vi vet vad som är nästa steg” säger landslagets sportchef Joar Båtelson till SVT Sport.

Anna Holmlund är fortsatt nedsövd i italienska Bolzano efter den allvarliga kraschen i måndags. Med två dagar kvar till julafton är det alltjämt oklart huruvida svenskstjärnan kommer att flygas hem till Sverige, eller om hon ligger kvar på det italienska sjukhuset över julen.

”Tar det dag för dag”

Landslagets sportchef Joar Båtelson är på plats och följer utvecklingarna.

– Förmodligen och förhoppningsvis får vi uppdatering och lite planer för dagarna framöver. Om man kan flytta henne eller inte på ett tag, och vad som blir bäst för hennes återhämtning. Jag vet inget om en plan just nu, säger Båtelson.

Klart är att Holmlunds familj får sällskap på sjukhuset i Bolzano av svenska skicrossledare fram till att ett beslut är fattat.

– Vi får ta det dag för dag. Men vi kommer att finnas på plats, några från ledarteamet, tills vi vet vad som är nästa steg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer