Foto: SVT

Jonna Borgström om kollisionen: ”Jättesurt – men vi har kommit förbi det nu”

Uppdaterad
Publicerad

I februari slogs träningskollegorna Jonna Borgström och Emma-Nellie Örtendahl om segern i VM-deltävlingen i aquabike – när de kolliderade strax innan mållinjen.

– Det var jättesurt. Men vi pratade efteråt och det var lugnt. Vi har kommit förbi det nu, säger Borgström till SVT Sport.

Endast en deltävling hanns med innan VM-serien i aquabike pausades på grund av coronaviruset. I Kuwait slogs Jonna Borgström om segern med vännen och träningskollegan Emma-Nellie Örtendahl när de båda kolliderade precis innan mållinjen.

– Det var jättesurt. Men vi pratade efteråt och det var lugnt, det var misstag från oss båda som gjorde att det hände. Vi har kommit förbi det nu, säger Borgström till SVT Sport.

Corona och idrott

Inget groll?

– Nej, det visar bara hur stark vår vänskap är, att en sådan här sak inte kan komma emellan oss.

I stället för att åka runt på VM-tävlingar runt om i världen är Borgström, som är trea på världsrankingen, nu hemma på Orust och jobbar inom hemtjänsten.

– Jag tycker det är jättekul. Man träffar så mycket folk och får höra historier. Jobbet har lärt mig mycket. Men det är två olika världar, jobbet och sporten.

REPORTAGE: Borgström jobbar inom hemtjänsten under krisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet