Se vad Duplantis gör när han hyllas av kommentatorn

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis har tagit friidrottsvärlden med storm efter dubbla världsrekord i stav. I dag stannade han till i franska Lievin. När Duplantis gick förbi den franske kommentatorn, som hyllade svensk-amerikanen stort, hände det oväntade.

Den franske kommentatorn Alexandre Boyon på publice service-bolaget France Television sätter in Duplantis i ett sammanhang.

– Det han gör är fantastiskt. Han är som Usain Bolt, som dock inte tävlar längre. Nu har vi en kille på Sergej Bubkas nivå. Han satte två världsrekord på en vecka och kan sätta ett tredje på elva dagar i kväll, säger Boyon.

– Inte ens Bubka gjorde något sådant och Duplantis är bara 20 år. Det är helt fantastiskt, säger Boyon. Mitt under intervjun kom Duplantis i egen hög person förbi och på ett kaxigt sätt typiskt för en framgångsrik lekfull 20-åring i ”zonen” tittade han in i kameran och sträckte ut tungan och log sitt smittande leende.

Duplantis tävlingar i vinter:

4 februari: 6,00 i Düsseldorf (och ett väldigt bra försök på världsrekordet 6,17)

8 februari: 6,17 i Torun. Han touchade ribban lätt på väg ner.

15 februari: 6,18 i Glasgow. Han luftade ribban med någon decimeter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.