AIK:s sjunde raka förlusten – tappade 2-0-ledning på sex minuter

Efter sex raka förluster var AIK på väg mot en seger hemma mot Almtuna. Med åtta minuter kvar gjorde Jacob Dahlström 2-0 – sen föll Gnaget samman och släppte in tre mål på sex minuter.

AIK fortsätter gå kräftgång och är jumbo i Hockeyallsvenskan. Laget har nu förlorade de sju senaste matcherna och 16 av de 17 senaste.

I hemmamötet med Almtuna gav Henrik Rommel AIK ledningen i den andra perioden. Gnaget lyckades bara få iväg 13 skott på de sista två perioderna men fick till ett 2-0-mål genom Jacob Dahlström i slutet av matchen.

Då kollapsade AIK. Mattias Johansson reducerade med åtta minuter kvar och efter att Tony Mårtensson kvitterat kunde Mattias Granlund fullborda vändningen, 1.10 från slutet och Almtuna tog med sig alla tre poängen.

AIK har nu elva poäng upp till Västervik, ovanför strecket.