”Alfie” föll tungt mot Ottawa

Uppdaterad
Publicerad

Efter 17 säsonger i Ottawa Senators har han fått ikonstatus i klubben. Första mötet med gamla klubben blev känslosamt för Daniel Alfredsson. Dessutom åkte Detroit Red Wings på storstryk.

”Alfie” fick se Ottawa göra sin bästa match för säsongen – och ta första segern i Detroit sedan december 2006.

Efter första perioden ledde gästerna med 3-1, efter mål av bland andre nye lagkaptenen Jason Spezza. Och trots att Detroit sedan dominerade inledningen på andra peroden kunde Spezza utöka ledningen.

NHL 2013-2014

Segersiffrorna skrevs till slut till hela 6-1.

Uppståndelsen har varit stor inför Daniel Alfredssons första möte med Ottawa – klubben där han spelade i 17 säsonger och var lagkapten i 12. När SVT Sport träffar honom efteråt var han därför till viss del lättad.

– De sista dagarna har det varit så mycket – det var bara skönt att gå ut och spela hockey, säger Alfredsson och fortsätter:

– Uppvärmningen kändes lite konstig när man såg alla på andra sidan. Men när pucken väl släpps var det bara att köra.

Om hur Detroit kunde förlora med 6-1 säger ”Alfie”:

– Starten avgör matchen mer eller mindre – vi startar inte så bra som vi vill. De får kontringar och press, vi tar några utvisningar.  Tre ganska snabba mål gör det tufft för oss.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013-2014

Mer i ämnet