Borges är skadad och missar matchen mot Astana Foto: TT Nyhetsbyrån

Borges missar viktiga AIK-matchen

Uppdaterad
Publicerad

Nästa hinder för AIK på vägen mot Europa League heter FC Astana. Men laget får klara sig utan viktiga Celso Borges och Ebenezer Ofori. Duon är skadad. – De missar matchen, skriver assisterande tränaren Nebojsa Novakovic i ett sms till SVT Sport.

AIK är i Kazakstan för att kvalspela till Europa Leauge.

I den tredje omgången väntar FC Astana, som slutade på andra plats i den kazakiska ligan förra säsongen.

Europa League 2014-2015

– Vi möter ett bra lag. De har två riktigt bra spelare i lagkaptenen Tanat Nusserbayev och Foxi Kéthévoama. De är nyckelspelarna som styr spelet. Bra och smarta spelare, som styr tempot i matcherna. Men de har så klart fler bra spelare, sade AIK:s tränare Andreas Alm på den matchförberedande presskonferensen enligt AIK-Play.

Borges och Ofori borta

AIK har två tunga avbräck inför matchen. Stjärnan Celso Borges har haft problem med ett knä och missar matchen. Även talangen Ebenezer Ofori, som visat fin form i allsvenskan, är skadad. Assisterande tränaren Nebojsa Novakovic bekräftar för SVT Sport att duon inte kan spela. Sannolikt får Anton Saletros, 18, chansen på mitten istället för Borges.

Välscoutade motståndare

AIK har dock scoutat sina motståndare väl.

– Vi har sett dem spela. Det är så enkelt att göra det numera, det är enkelt att resa runt i Europa. Vi har sett dem tillräckligt för att vinna, sade Alm.

”Bra känsla i truppen”

AIK har rest till Kazakstan med i stort sett hela truppen. Nyförvärvet Saliu Väisänen får inte spela i Europa League eftersom han har spelat matcher för sin förra klubb FC Honka och Teteh Bangua är på landslagsuppdrag med sitt Sierra Leone.

– Vi har spelat många matcher men vi är i bra slag. Vi tog en bra seger mot Falkenberg och har en bra känsla i truppen, alla ser fram emot matchen, sade AIK:s lagkapten Nils–Eric Johansson på presskonferensen enligt AIK-play.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League 2014-2015

Mer i ämnet