Sportstudion: Rallycross-VM, damallsvenskan och Anton Hysén

Uppdaterad
Publicerad

För sex år sedan kom Anton Hysén ut ur garderoben. På söndag är han med i Sportstudion. Då visas också sista avsnittet av SVT-unika serien Regnbågshjältar. Här får du alla tiderna för söndagens sportsändningar.

Anton Hysén kom som första manliga fotbollsspelare i Sverige ut som gay 2011. Hans komma-ut-historia i tidningen Offside fick stor uppmärksamhet, inte bara i Sverige utan över stora delar av världen.

Hur ser det ut i dag? Varför finns det fortfarande så få öppet homosexuella manliga fotbollsspelare? Det pratar Sportstudion om med Anton Hysén.

Dessutom får du se näst sista deltävlingen i rallycross-VM från tyska Estering där Petter Solberg mirakulöst nog är med. Norrmannen opererade sitt brutna nyckelben så sent som i måndags och kör med specialskydd.

På Stockholms stadion tar tabellfyran Djurgården emot Linköping i damallsvenskan och frågan är om 08-orna ska kunna störa serieledande Linköping i kampen om SM-guldet.

Det här ser du i Sportstudion på söndag

13.45 Sportstudion inleds SVT1/SVT Play

14.00 Rallycross-VM, Estering, Tyskland SVT1/SVT Play

15.55 Damallsvenskan: Djurgården-Linköping SVT Play

16.00 Damallsvenskan: Djurgården-Linköping SVT1/SVT Play

Anton Hysén är med på Skype i fotbollspausen.

Programledare: Marie Lehmann

Experter: Jonas Kruse (motor) och Frida Östberg (fotboll)

21.45 Regnbågshjältar med förra NBA-stjärnan John Amaechi SVT1/SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.