Aregawi besviken efter nagelbråket

Uppdaterad
Publicerad

Hennes guldglädje överskuggades av något helt annat. Nu berättar Abeba Aregawi om besvikelsen över kaoset som följde hennes 1500-metersguld i Moskva och hennes uttalande om Emma Green Tregaros regnbågsmålade naglar.

– Det kändes som om ingen riktigt firade mitt guld, utan det handlade mer om vad jag sade på den där presskonferensen, berättar hon för Dagens Nyheter.

Hennes svar, via en tolk, var uppenbart trevande och otydligt. ”Vad jag förstår tillåter inte min tro att män är med män och kvinnor med kvinnor”, svarade hon då.

– Jag förstod inte vad frågorna handlade om på presskonferensen, förklarar Aregawi hon nu och riktar kritik mot landslaget.

– Jag är besviken för att jag inte fick någon hjälp. Någon i ledningen borde ha förberett mig på att jag kunde få frågan, fortsätter hon och förtydligar:

– Jag respekterar alla människor och alla är lika mycket värda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Friidrotts-VM 2013

Mer i ämnet