Atalanta-Milan bröts efter bråk

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mellan Atalanta och Milan avbröts efter tio minuter på grund av oroligheter på läktarna. Efter en dryg halvtimmes uppehåll beslöts att matchen ställs in och spelas ett annat datum.

Tv-bilder visar hur fansen försökte slita ner en plexiglasbarriär och storma planen. Hemmaspelarna gick fram till fansen och försökte lugna ner folkmassan utan att få gehör.

Det var oroligt redan innan matchen då Atalantasupportrar attackerade polisen som fick gripa in med tårgas. Två polismän skadades lindrigt.

-Det var tårgas som en dimma inne i centrum, säger Bergamobon Glenn Strömberg till Radiosporten.

Strömberg som bott i Italien sedan 80-talet har sett huliganproblemet växa:

-Nu är det ett enormt problem som måste lösas. Vaknar inte myndigheterna nu kan det vara för sent, det är redan alldeles för oroligt på alldeles för många matcher.

Strömbergs påstående besannades ytterligare av att tredjedivisionsmötet mellan Taranto och Massese också fick avbrytas på grund av läktarbråk under en av den italienska fotbollens allra svartaste söndagar.

SVT Sport och TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.