Bäckstedt vill se fakta – fruktar kaos

Uppdaterad
Publicerad

-Det är så mycket spekulationer. Jag vill se fakta och få ett avslut på det här, det säger SVT Sports expert inom cykel, Magnus Bäckstedt, som under flera år mötte Lance Armstrong.

-Är det så att han var en fuskare så har jag inte en sekund till övers är det inte så är han den superstjärna han varit, säger Bäckstedt.

-Han är kanske den allra största som funnits på senare. Men jag vill se att han erkänner eller att Usada lägger fram något konkret, säger Bäckstedt, som förutspår kaos om resultaten för Touren ska skrivas om.

Dopning inom cykelsporten

För bakom Armstrong under tre år hittar vi Jan Ullrich som stängdes av för dopning i två år från 2005. Även tvåorna från andra år har förknippats med dopning.

-För varje cyklist som åker fast så visar det att systemet fungerar. Cykelsporten har egentligen redan gått vidare och blickar framåt med nya unga cyklister, funderar Bäckstedt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dopning inom cykelsporten

Mer i ämnet