Abdi optimistisk kring lårskadan: ”Mycket bättre än i går”

Uppdaterad
Publicerad

Farhiya Abdi är optimistisk efter att hennes lårskada har undersökts och utesluter inte spel mot Frankrike i kväll i den sista gruppspelsmatchen. Samtidigt väntar med stor sannolikhet en åttondelsfinal redan i morgon.

– Jag kan inte ta det beslutet just nu. Som det ser ut nu tar jag beslutet strax innan matchen, säger forwarden till SVT Sport.

Det befarades att EM-äventyret var över för Abdi innan det ens börjat på allvar. Men på svenska träningen under söndagen, två dagar efter muskelbristningen i låret, är tongångarna positiva från forwarden.

– Det är mycket bättre än i går. Jag kommer få behandling nu efter den här träningen. Det känns okej även om det fortfarande gör ont, säger Abdi till SVT Sport.

Men om hon spelar eller inte i kvällens möte med Frankrike, är vid 12-tiden på söndagen inte bestämt.

– Jag kan inte ta det beslutet just nu. Som det ser ut nu tar jag beslutet strax innan matchen.

Sverige har troligen en åttondelsfinal att spela på måndag

Sverige är redan klart för slutspel som troligen blir en åttondelsfinal under måndagen. Frankrike måste besegras med tio poäng om det ska bli en plats direkt i kvartsfinalen, en mycket svår uppgift.

Hur mycket påverkas beslutet av att ni spelar åttondelsfinal i morgon?

– Det påverkar jättemycket. För vi har ju gått vidare redan och det gäller att satsa allt i morgon, säger Farhiya Abdi.

SVT sänder matchen med start klockan 19.55 i SVT1/SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.