Berg klar för Groningen

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskans skytteligaledare Marcus Berg är klar för Groningen, meddelade IFK Göteborg i kväll. -Jag ser redan fram emot möten med lag som Ajax, PSV och Feyenoord, säger Berg till TT.

Den 21-årige anfallaren, som gjort 13 mål på 16 matcher, har skrivit ett fyraårskontrakt med den holländska klubben. Enligt Sportbladet betalar Groningen 35 miljoner kr för honom.

Berg spelar mot Kalmar i morgon och mot Djurgården 16 augusti innan han flyttar.

”Bra avslutning”

-Nu siktar jag på att göra en så bra avslutning som möjligt med IFK. Det är två viktiga matcher kvar.

”Vi önskar givetvis Marcus lycka till och han vet att han är välkommen tillbaka till IFK Göteborg den dagen han så önskar”, säger IFK:s sportchef Håkan Mild. Berg spelar mot Kalmar i morgon och mot Djurgården 16 augusti innan han flyttar.

”Vi försökte påverka”

Sportchef Håkan Mild hade helst sett att Berg hade stannat ytterligare ett tag i IFK Göteborg.

”Vi har försökt påverka honom att bli kvar åtminstone säsongen ut, det hade varit positivt för Marcus egen utveckling och även ökat våra egna möjligheter att nå en framskjuten placering i allsvenskan” säger Mild i pressmeddelandet.

Torsby blir rikare

Skyttekungen kom till IFK Göteborg från värmländska Torsby sommaren 2003. Övergången innebär att division fyra-klubben, som omsätter en halv miljon om året, blir tre miljoner kronor rikare.

I Groningen får Berg sällskap av svenskarna Fredrik Stenman (back) och Rasmus Lindgren (mittfältare).

-Klart att det spelade in när jag valde klubb, även om det inte var avgörande. Det är en trygghet i början.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.