Julius Bergman matchstraff blev ödesdigert.

Bergman: ”Hårt med matchstraff”

Uppdaterad
Publicerad

Matchstraffet blev avgörande.

Vilket gjorde att Julius Bergman tog på sig skulden för 2-4-förlusten.

– Just nu är jag bara besviken på mig själv, sade backen efter Juniorkronornas bronsmatch mot Slovakien i JVM-ishockeyn.

Händelsen utspelade sig precis i slutet av andra perioden. Slovakien skapade en del oreda framför det svenska målet innan målvakten Linus Söderström fick tag på pucken, och i samma veva stoppade Julius Bergman en framrusande Patrik Koys.

Det var ett agerande som resulterade matchstraff för svensken.

JVM i ishockey

– Jag försökte bara göra mitt jobb och att boxa ut. Han kom in lite lågt och oturlig nog fick han min klubba i ansiktet. Det var inte så mycket att säga. Det var en utvisning i mina ögon, sedan tycker jag att det var lite hårt med matchstraff, sade Bergman.

”Min utvisning”

Med matchstraffet fick Slovakien ett fem minuter långt powerplay.

Efter 2.52 hittade Pavol Skalicky, snyggt framspelad av Martin Reway, in med 3-2-pucken bakom Söderström.

Det blev målet som avgjorde matchen.

Och en detalj som sved hos Julius Bergman, som såg Slovakiens ledningsmål och resterande av matchen från omklädningsrummet i Air Canada Centre.

– Fick reda på matchstraffet i omklädningsrummet. Trodde först att det bara var en tvåa. Sedan blev jag besviken på mig själv och försökte peppa killarna så att de skulle döda utvisningen, sade han.

– Men det var min utvisning som de gjorde mål på, och jag är besviken på mig själv.

”Inte Julius fel”

Att förlusten var Julius Bergmans fel var dock inget som Lucas Wallmark höll med om.

Enligt Luleåspelaren berodde nederlaget mot Slovakien enbart på att laget, precis som i semifinalen mot Ryssland, inte presterade på samma nivå som tidigare under mästerskapet i Kanada.

– Jag tycker inte att det var Julius fel. Det var vår inledningen på matchen som gjorde att vi förlorade, sade han och syftade på Slovakiens rivstart med två mål innan ens matchen var fyra minuter gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet