Biljettfiasko för cupfinalen

Tomma läktare.
Foto: TT NyhetsbyrånTomma läktare.
Finalen i Svenska cupen som spelas på Friends arena på söndag ser ut att bli ett riktigt publikfiasko. Det är, just nu, bara 2000 sålda biljetter.

– Vi är besvikna. Det vi kan hoppas på är att det säljs en del biljetter på matchdagen, säger Jörgen Larsson, evenemangschef på Svenska Fotbollsförbundet till TT.

”har gjort vad vi har kunnat”

Båda lagen, Elfsborg och Helsingborg, ville flytta matchen men förbundet sa nej: Cupfinalen ska bli en tradition på Friends.

– Vi har gjort vad vi har kunnat, det går inte att tvinga folk till arenan, fortsätter Larsson.

Elfsborg har ett tåg som tar 500 personer till Stockholm och Helsingborg skickar sju bussar med fans. Det är inte tillräckligt för att få till en folkfest.

– I och med att två lag från sydvästra Sverige gick till final hade vi en önskan om att tillmötesgå våra supportrar och göra det till en fest. Men förbundet har en intention att göra det till en tradition. Det är inte så mycket att säga om, säger Helsingborgs sportchef Jesper Jansson.

Oroligt läge

Helsingborg skickade också en skrivelse till förbundet om att få flytta matchen. Då inte enbart på grund av att de ville locka mer publik. De oroades också av säkerhetsläget efter att en Djurgårdssupporter dödats i samband med den allsvenska matchen mellan Helsingborg och Djurgården. Något som också kan bidra till att inte fler HIF-supportrar kommer till Friends på söndag.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.