Bjärsmyr allsvenskans största gnällspik

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Bjärsmyr är inte bara en viktig försvarskugge i IFK Göteborg. Han är allsvenskans största gnällspik också. I alla fall om man får tro på SVT Sports spelarenkät. – Blev det jag, säger han lite överraskat.

Mattias Bjärsmyr spelade i IFK Göteborg 2005-2009. När Blåvitt hade försvarsproblem 2012 återvände Bjärsmyr till klubben där han är en stor favorit bland fansen. Han väljer att se positivt på epitetet ”allsvenskans största gnällspik”.

– Det är underbart ju. Att man är engagerad och bryr sig, för mig är det en sådan sak, säger Bjärsmyr till SVT Sport.

– Gnällspik, på vem då? På domaren, på motståndarna? På planen, på vaddå? Den är rätt så stor den frågan, men det ser jag inte som något jättenegativt. Jag har höga krav på mig själv och på laget. Om det inte blir som jag vill, som vi vill, så säger jag till, konstaterar Bjärsmyr.

Ser sig snarare som ”dryg”

Bjärsmyr, som har spelat tre A-landskamper, vill inte kalla sig ”gnällig”. Däremot tycker han att ”dryg” är ett ganska passande ord.

– Ja, typ att man kanske hånar någon, säger något när vi gjort mål om man springer förbi, säger 30-åringen, som inte tycker att han gått över gränsen.

– Med tanke på att jag aldrig klivit på med personangrepp och sådant finns det egentligen ingenting att ångra.

Anders Svensson gnälligast, enligt Bjärsmyr

SVT Sport har kontaktat tre spelare i varje allsvenskt lag. De har fått svara anonymt på ett antal frågor, bland andra ”Vem tycker du är allsvenskans största gnällspik?”. Bjärsmyr ser alltså inte sig själv som gnällig, men han har en egen kandidat i denna kategori:

– Det är väl Anders Svensson. Jag ser inte bara att det är negativt, men han är rätt gnällig.

Allsvenskans största gnällspikar

Visa

1 Mattias Bjärsmyr, IFK Göteborg, 29 %

2 Andreas Johansson, IFK Norrköping, 15 %

3 Nordin Gerzic, Örebro, 6 %

Övriga: 33 %

Vet inte/vill inte svara: 17%

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

allsvenskan 2015

Mer i ämnet