Den 32-årige före detta sprintern jagar en dröm om att bli professionell fotbollsspelare. Foto: TT

Bolt erbjuds proffsfotbollskontrakt på Malta

Uppdaterad
Publicerad

Friidrottsstjärnan Usain Bolt kan vara på väg mot europeisk proffsfotboll igen. Han har erbjudits ett tvåårskontrakt med maltesiska Valletta FC, uppger ESPN.

– En mästare är alltid välkommen och här i  Valletta FC tror vi inte att någonting är omöjligt, sa klubbens vd, Ghasston Slimen, till ESPN, som var först att rapportera om den maltesiska klubbens intresse.

Den 32-årige före detta sprintern jagar en dröm om att bli professionell fotbollsspelare sedan han lade spikskorna på hyllan. Hittills har han provat klubbar i Tyskland, Sydafrika och Norge, och prövar nu lyckan hos australiska Central Coast Mariners, där han lockat tusentals besökare till de två matcher han spelat.

Jamaicanen saknar kontrakt med den australiska klubben, som uppges vänta på ett beslut om australiska fotbollsförbundet vill bidra till att betala hans lön på knappt 20 miljoner svenska kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.