Brommapojkarna firar avancemanget till allsvenskan 2018. Foto: Bildbyrån

BP klart för allsvenskan efter sent mål

Det såg ut att bli ett antiklimax på Grimsta IP men tio minuter före slutet nickade Luca Polo in 1-0 för BP mot Dalkurd i seriefinalen. Det räckte och BP är återigen allsvenskt.

– Det känns supersuperskönt, säger målskytten ttill SVT Sport.

Spelarna kramades inne på planen och fansen kom inrusande. Spontana segerdanser uppstod medan Dalkurd-spelarna deppade i kylan. Ett fyrverkeri sköts upp i den mörka natthimlen.

Bollen passades in från vänsterkanten av Christopher Brandeborn. Polo var stark i luftrummet och ett stort jubel fyllde Grimsta.

Ribbträff av Dalkurd i slutminuterna

I den 89:e minuten hade Henrik Löfkvist nickade i ribban men det var inte Dalkurds kväll. I början av matchen hade han en boll inne i mål efter en fin nick men det blåstes helt korrekt av för offside på en annan spelare framför mål.

Vid oavgjort hade bägge lagen fått vänta på allsvenskt jubel. Dock har Dalkurd ett utmärkt läge att gå upp trots förlusten.

Landslagsmannen Albin Ekdal, som är fostrad i BP, gratulerar sin moderklubb till avancemanget på Twitter:

”Såjaaaa BP, fan va stort grattis grabbar & grande Mellberg!”, skriver Ekdal.