Foto: Scanpix

Brottningen har ännu OS-chans

Publicerad

Brottningen kan fortfarande behålla OS-status. Tillsammans med squash och baseboll/softboll de om en plats till de olympiska spelen 2020.

På ett möte i IOK:s exekutiva kommitté beslutades det att de tre sporterna ska ha chans till den 28:e och sista platsen som OS-idrott. Idrotterna som ströks från listan var wakeboard, rullskridskor, wushu, karate och klättring.

Det definitiva beslutet tas i september.

I februari uteslöts brottningen från OS-programmet 2020. Till stor del på grund av den stora kritiken mot domsluten som tagits inom sporten.

För att falla IOK i smaken ändrade därför brottningen nyligen på flera regler inom sporten. Bland annat har matchformatet justerats från tre perioder till två treminutersronder och poängsättningen har gjorts om för att främja offensiv brottning.

– Brottningen har på ett övertygande sätt presenterat de förändringar man genomgått, både sportsligt som organisatoriskt, säger IOK:s vice ordförande Thomas Bach.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer