Foto: Scanpix

Zlatans PSG lottat mot Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic PSG möter Barcelona i kvartsfinal i Champions League. – Vi är hundraprocentiga favoriter att vinna, säger PSG:s sportchef Leonardo med ett leende, enligt Goal.com.

– Nej, men vi får mäta oss med det kanske allra bästa laget någonsin. Det är den tuffaste och hårdaste lottningen, men det ska bli kul, fortsätter Leonardo, till Goal.com.

Men i nuläget får Zlatan Ibrahimovic inte spela den första av matcherna i dubbelmötet – svensken avtjänar en avstängning. PSG har dock överklagat Uefas beslut, och hoppas att stjärnanfallaren kan bli spelklar.

Champions League 2012-2013

Första reaktionen i franska medier är att det blev den svårast möjliga lottningen.

”Tuffast möjliga lottning efter Barcelonas otroliga upphämtning mot Milan senast”, skriver L'Equipe.

Den franska tidningen skriver upphetsat om att storlaget Barcelona kommer till Park de Princes den 2 eller 3 april för första mötet. PSG hade helst mött antingen Galatasaray eller Malaga uppger tidningen.

Lagen har mötts tidigare. I kvartsfinalen 1994 spelade PSG 1-1 på Camp Nou, men föll hemma med 2-1. I finalen i cupvinnarcupen 1997 vann Barcelona med 1-0 efter straffmål av Ronaldo.

Kvartsfinaler (2/3 april – retur 9/10)

Malaga-Dortmund           

Real Madrid-Galatasaray        

Paris SG-Barcelona          

Bayern München-Juventus    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2012-2013

Mer i ämnet