AIK:s Henok Goitom får vänta om besked kring allsvenskan Foto: TT Nyhetsbyrån

Då kan allsvenskan starta – beslut i veckan

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskan i fotboll kan ha sin premiär, inför publik, om drygt elva veckor – fredag den 5 juni eller lördag den 6 juni, enligt Aftonbladet.

Uppgifterna kommer efter att det norska förbundet gått ut med att sommarens fotbolls-EM flyttas till nästa år på grund av det nya coronaviruset.

”Det var ett välkommet och nödvändigt besked i dessa svåra tider. Under onsdag-torsdag kommer vi nu att samtala med klubbar och SvFF (Svenska fotbollförbundet) om vilka alternativ vi ser”, skriver Mats Enquist, generalsekreterare i intresseorganisationen Svensk elitfotboll, i ett sms till TT.

Herrallsvenskan skulle ha startat första helgen i april, men precis som många av andra idrottsevenemang i Sverige och i världen väntas serien flyttats fram på grund av risken för spridning av det nya coronaviruset.

Och nu ser alltså allsvenskan ut att kunna inledas två månader efter planerad premiär, men inget officiellt beslut är ännu taget.

”Vi räknar med att kommunicera ett beslut på torsdag eller senast fredag”, skriver Mats Enquist.

De allsvenska klubbarna har tidigare sagt att de vill att serien ska spelas inför publik, något som sedan i förra veckan är omöjligt då regeringen stoppat allmänna sammankomster med över 500 personer.

MISSA INTE: 20.30: Sportspegeln special: idrott och corona

KLIPP: Markus Johannesson och Chris Härenstam kommenterar beslutet att skjuta upp EM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.