Detroit vann premiär med Alfie

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Samuelsson inledde Detroits målskytte den här NHL-säsongen med sitt 1-0 i segermatchen mot Buffalo (2-1).

– När man inleder hemma vill man alltid få första målet och vi fick två. Efter det saktade vi ner tempot, sa svensken som satte sin puck på volley efter pass av Cory Emmerton.

I samma minut, den 12:e, ökade Pavel Datsyuk på till 2-0.

NHL 2013-2014

Ottawa-legendaren, Daniel Alfredsson gjorde sin första tävlingsmatch i Detroits tröja i säsongspremiären.  40-åringen har stått för en av årets mest uppmärksammade övergångar i NHL men är nu en spelare bland alla andra.

– Nervöst? Ja, lite strax innan matchstart, man vill ju visa sig från sin bästa sida när man kommer till ett nytt lag, men så fort pucken släpptes var det som vanligt, sa Alfredsson till Aftonbladet.

Svensken spelade i drygt 16 minuter och hade tre skott på mål.

Se höjdpunkter från matchen här (extern länk)

”Han är så smart”

– Jag tycker inte det kändes särskilt konstigt att spela för ett nytt lag, det är samma spel och man kommer snabbt in i det, sa han till tidningen. 

Och svenske veteranen fick beröm av lagkamraten Niklas Kronwall.

– Framförallt är jag förvånad över hur bra han var i numerära underlägen. Han är så smart att han hela tiden vet var han ska befinna sig, sade Kronwall.

Målvakten Viktor Fasth fick en tung start i Anaheim som föll med 1-6 borta mot Colorado. Anaheims reducering kom efter 19.59 i tredje perioden när Jakob Silfverberg spräckte Semjon Varlamovs nolla. Efter slutsignalen höll det på att bli slagsmål i Colorados bås innan allt lugnade ner sig.

Matchfakta NHL

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013-2014

Mer i ämnet