Djurgården satsar 65 miljoner på unga

Publicerad

Djurgården satsar 65 miljoner kr de närmaste fem åren på att göra yngre talanger till stjärnspelare. Samtidigt inleds ett projekt med Vasalund, i division 1, som blir samarbetsklubb.

-Vad jag känner till är det här en unik satsning med sådana summor, säger Göran Aral, som ska leda projektet som ska starta efter nyår, till SVT Sport.

-Svensk fotboll har fått fram Zlatan, Henke och Ljungberg i världsklass. Nu siktar vi på 30-40 sådana spelare.

Djurgården har haft problem att få de unga spelarna, som inte platsar i A-laget, att härdas i seniorsammanhang. Tanken är att de ska spela med Vasalund. Och talanger från Vasalund kan givetvis ta den andra vägen till allsvenskan.

-Men vi begränsar oss inte till Vasalund utan har ögonen öppna för talanger i andra miljöer, understryker Aral, som lämnade sin tjänst på Fotbollförbundet för att leda det här projektet.

Han har gott renommé i Djurgården och beskrivs som en av de personer som lyfte klubben till toppklass från slutet av 1990-talet.

Pengarna kommer framför allt från Johan Björkmans stiftelse, Djurgårdens eget bolag och privatpersoner.

Jonathan Kvarnström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer