Även Örebro-klacken hyllade den avlidne supporten. Foto: Bildbyrån

Döde Dif-supportern hedrades på Hovet

Publicerad

Den döde Dif-supportern hyllades med en tyst minut, en blomsterkrans med Djurgårdens färger på isen och med en jättelik banderoll med texten ”Vila i frid”.

Det var en andäktig stäming på Hovet och alldeles knäpptyst när fyrabarnspappan hedrades av Djurgårdens fans.

 – Det är en djup sorg och man känner sig ledsen. Det är en frustration att idrottens glädje och gemenskap vänds till hat och våld. Det måste vi ändra på, säger Dif:s kapten Timmy Pettersson till Viasat efter hyllningen. 

”Viktigt med ansvar”

Djurgården fotbolls ordförande Lars-Erik Sjöberg höll ett tal där han ställde krav på hur fansen och de som är engagerade i föreningen ska bete sig.

– Det är viktigt att du, du och du tar ett ansvar. Det är inte acceptabelt att man vandaliserar i Dif:s namn. Varje person måste ta ansvar för sina handlingar och för vilka vi tillåter vara medlemmar i djurgårdsfamiljen, säger han.

Sjöberg inledde med att hylla den döde supportern.

Hyllade supportern

– Det är stor sorg i djurgårdsfamiljen. Vi saknar en sann supporter som uppförde sig väl, gick på matcher och var urtypen för en riktig supporter och förebild.

”Vi är med dig överallt, vi är med dig överallt, ååhh.“, sjöng Dif-klacken när spelet sattes igång och fortsatte under hela första perioden.      

Kaptenerna talade

Även i Skånderbyt mellan Malmö och Rögle hedrades den döde supporten. Lagkaptenerna Tomas Kollar och Andreas Lilja höll tal innan matchen.

 – Vi arbetar för positiv stämning, nolltolerans mot våld och bra läktarkultur. Vi tar avstånd från våldet och ber er alla att stå upp och hedra den bortgångne djurgårdssupportern med en tyst minut, säger Kollar.         

Under matchen samlade supporterklubben Järnkaminerna in pengar till den dödade mannens familj. Det resulterade i 172 150 kronor, skriver Järnkaminernas vice ordförande Viktor Adolfsson på Twitter.     

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Supporter dog vid allsvensk premiär

Mer i ämnet