Foto: Bildbyrån

Dråpligt självmål av mittback kan kosta SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg jagade serieledningen i damallsvenskan men det kunde inte börja sämre i bortamatchen mot Hammarby.

Matchen inleddes med ett självmål och sedan hämtade sig aldrig Göteborg. Laget föll med 1–2.

En lång inspark från Hammarbys målvakt Emma Holmgren tog sig, efter ett hopslag, hela vägen till Göteborgs mittback Beata Kollmats.

När Kollmats skulle spela bollen hem till målvakten Jennifer Falk slog hon den i stället rakt i mål, efter att Falk rusat ut för att möta Kollmats.

Då hade inte matchklockan tickat över en minut.

– Det var… värsta tänkbara känslan. Nu när jag äntligen fick starta en match. Men jag bestämde mig direkt att det inte skulle påverka mig och min insats, och det tycker jag inte att det gjorde, säger Jennifer Falk till Göteborgs-Posten.

Blekt Göteborg utan poäng

Gästerna vaskade fram några halvchanser men när Emma Jansson sköt in 2–0 för Hammarby via en försvarare (Kollmats olycksfågel – igen) tog hon inte bara Göteborg längre bort från SM-guldet. Det grönvita stockholmslaget, som länge var rejält indraget i bottenstriden, har nu tio poäng ned till Limhamn Bunkeflo på nedflyttningsplats.

Mardrömsmatchen skulle bli än värre för Göteborgs Kollmats som efter att ha nickat bollen plötsligt föll ihop på planen och sedan fick bäras ut på bår. Taylor Leach reducerade sent för gästerna.

Ett kryss mot Hammarby hade räckt för att Göteborg skulle ta över förstaplatsen i damallsvenskan, men den chansen var man aldrig riktigt nära att ta.

Damallsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

2 - 1

Kopparbergs/Göteborg FC logo

Kopparbergs/Göteborg FC

Hammarby IP, Stockholm
Publik: 868
Domare: Sara Wiinikka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.