Fast för dopning inför femmilen

Uppdaterad
Publicerad

OS i Sotji skakas av ännu ett dopningsfall. Den här gången är det Tour de Ski-trean Johannes Dürr som blivit avslöjad, enligt norska TV2. – Tyvärr blir man inte överraskad, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Österrikaren kom på åttonde plats i skiathlonen i OS och laddade inför söndagens femmil. Testet ska ha utförts i Obertilliach, Österrike, den 16 februari dit han åkte efter skiathlonen.

– Tyvärr blir man inte överraskad, säger Anders Blomquist när han nås av beskedet.

OS i Sotji längdskidor

– På det sett Dürr har åkt sedan han kom tillbaka har det känts jäkligt misstänkt. Det förstärks av att han är från Österrike – de har inte rensat i leden sedan tidigare dopningsfall. Det finns personer där som inte ska vara inom skidåkningen.

Vad betyder det här för skidsporten?

Det är bra att de fälls, att de inte kommer undan med att fuska. Det som är tråkigt är att det fortfarande finns människor som är beredda att fuska för att nå framgång. Det är upprörande att det inte går att röja upp i den här skiten.

Tror du att vi får se fler fall i Sotji?

– Jag vet inte, det har känts som att det varit väldigt rena spel.  Man har sett åkare som blivit trötta, inga prestationer har stuckit ut. Det känns som att dopningsjägarna kommit längre än vad fuskarna tror, men det är möjligt att det kan bli något nytt fall.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji längdskidor

Mer i ämnet