Therese Johaug tog en ny säger i världscupen. Foto: TT

Efter nya segern – Johaug kör sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug vann skiathlon i överlägsen stil på VM-banan i tyska Oberstdorf. I morgon kommer hon också att köra den klassiska sprinten.

– Det blir spännande, säger Johaug till SVT Sport.

Redan från start fick Therese Johaug en lucka och till slut vann hon med 15 sekunder före Ingvild Flugstad Östberg.

Läs mer här: Johaug vann skiathlon i Oberstdorf

– Jag trodde inte att det skulle spricka upp så fort, men jag gjorde bara gå mitt eget lopp, säger Therese Johaug till SVT Sport.

– Det var väldigt fina banor och du måste verkligen vara på hugget. Det blir kul med VM här nästa år och det betyder mycket att behärska banorna.

Kör sprinten

Therese Johaug gjorde en bra klassisk sprint i Tour de Ski då hon tog sig till en semifinal. I morgon väntar en ny klassisk sprint i Oberstdorf – och då ställer Johaug upp.

– Det blir spännande. Jag vill pröva om jag kan komma vidare från prologen och ta med mig poäng. Jag gjorde en väldigt bra klassisk sprint i touren och jag hoppas kunna upprepa det, säger Johaug till SVT Sport.

KLIPP: Dramatiskt upplopp när Ebba missade pallen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.