Ericsson tillbaka efter skada

Uppdaterad
Publicerad

Jonathan Ericsson är spelklar till kvartsfinalen mot Tjeckien i morgon. Detroitbacken har inte spelat i VM sedan han klev av skadad i premiären mot Norge.

-Poppe (Peter Popovic, assisterande tränare) var tjeck på träningen i dag. Jag pucklade på honom och det kändes bra, säger Ericsson till SVT Sport.

Backen ådrog sig en ryggskada när han fick en crosschecking i VM-premiären. Skadan lokaliserades till nedre delen av ryggen.

Ishockey-VM 2012

-Det var ett tag sen jag spelade en match och det kommer att kännas, absolut. Kliva in i en VM-kvartsfinal, det kommer att vara ett riktigt test. Men det känns som att det är nu eller aldrig och det ska bara bli sjukt roligt, säger Ericsson till SVT Sport.

-Det är inte så att skadan är helt läkt så det blir ett test också.

Ericsson kommer att få fortsatt behandling inför morgondagen.

-Vi kommer att behandla som jag har gjort, mycket med avslappningsmetoder runt om delarna som blivit skadade. Försöka lösa upp musklerna, mjuka upp musklerna så att de är redo för imorgon.

Även Victor Hedman är spelklar till i morgon, rapporterar SVT Sports Marie Lehmann på plats. Tampa Bay-backen har haft problem med axeln under VM och klev av efter två perioder i Tre Kronors 4-0-seger mot Lettland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM 2012

Mer i ämnet