”Blir tragiskt att säga hejdå till Johan Olsson”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en rafflande avslutning på VM-femmilen i Falun, där Johan Olsson till slut lyckades knipa bronspengen. – Helt osannolikt! Fantastiskt att han inte gav sig, han var ju slagen i mot upploppet, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Ett ymningt snöfall och väldigt lösa spår gjorde det svårt för någon att dra i från fältet i herrarnas femmilslopp.

– Det här är för löst, så här ska det helt enkelt inte se ut på ett mästerskap, sa SVT Sports expert Anders Blomquist under loppet.

VM i Falun

– Jag tycker synd om åkarna som får åka en sådan här viktig femmil under de här förhållandena. Jag hade gärna sett en individuell start istället.

”Klang och jubelföreställning”

Men trots de dåliga förhållandena gav Johan Olsson inte upp och han var med i täten ända in på upploppet. Med bara några meter kvar lyckades han staka sig förbi Vylegzahnin och Johan Olsson åkte in som bronsmedaljör.

– Helt osannolikt! Fantastiskt att han inte gav sig, han var ju slagen i mot upploppet. Det är fantstiskt, vilken klang och jubelföreställning Johan Olsson bjuder på i sitt sista mästerskapslopp, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

– Han krigar till sig ett brons, det ska bli så tragiskt att säga hejdå till Johan Olsson.

SVT Sports expert Mathias Fredriksson håller med kollegan Blomquist.

– En välförtjänt medalj, det är han som satt färg på loppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet