Experterna: Hamrén ska vara kvar

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports fotbollsexperter Frida Östberg, Daniel Nannskog och Thomas Wernerson är eniga. Erik Hamrén bör vara kvar som Sveriges förbundskapten.

– Han har pondus, kunskap och är ödmjuk, en riktig människokännare. Han är duktig på att få in individualister i laget, se bara vad han har lyckats med Zlatan, säger Östberg.

– Hamrén har rättat till de misstag han gjort och lärt sig mycket av dem, spelarna har förtroende för honom, säger Nannskog.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

– Hamrén är inte problemet, det är spelarnas kvalité, menar Wernerson.

Krävs ändringar i laget

Om Erik Hamrén gör sitt jobb så krävs det ändring på andra håll. Speciellt i mittlåset.

– Ytterbackarna håller men innerbackarna måste bli starkare, där har vi ett problem. Sen behöver vi en ny kreativ innermittfältare. Tror också att Sebastian Larsson har gjort sitt, han går inte framåt längre. Och vi behöver en ny forward bredvid Zlatan, säger Wernersson.

– Det är naturligt att Anders Svensson lämnar laget. Sen tycker jag att lagledningen ska ta sig ett snack med alla spelare, de som inte är motiverade nog borde självmant sluta, säger Nannskog.

– Det är viktigt att vissa är kvar i laget, för att få in de nya yngre spelarna. Jag tror att Svensson lämnar nu, säger Östberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

Mer i ämnet