Lennartsson: ”Får tugga i sig att folk blir förbannade”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg buades ut efter 1-1 hemma mot bottenlaget Halmstad.

– Det är oskicklighet från vår sida, säger Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson.

IFK Göteborgs säsong har varit en besvikelse så här långt. Efter tretton spelade matcher sladdar laget på en tiondeplats i tabellen.

Spelare och tränare har fått kritik – både för uteblivna resultat och svagt spel. Efter att ha tappat 1-0 hemma mot Halmstad i kvällens omgång ekade buropen på Gamla Ullevi. Jörgen Lennartsson var besviken på sitt lag.

Varför lyckades ni inte stänga matchen?

– Ja du, säg det. Vi var väl inte tillräckligt skickliga. Vi hade chansen att göra 2-0 och döda matchen. Sen har Halmstad ett par skickliga spelare framåt. Men det är oskicklighet från vår sida, säger han till SVT Sport.

”Finns inga quick fix”

Nu tappar ni poäng igen – vad betyder det inför fortsättningen?

– Vi är ju i ett läge där vi sliter. Vi har inte något riktigt flyt och har inte varit tillräckligt skickliga under säsongen. Det är bara att jobba på, det finns inga quick fix på detta. Man får tugga i sig att folk blir förbannade när vi inte vinner. Och så får vi jobba vidare och hitta nya vägar mot Örebro, därefter kommer det nya matcher.

Vill ha mer fart

Vad kommer ni primärt att jobba vidare med?

– Det finns så många olika saker i spelet. Men framförallt att vi har fart i vårt offensiva spel och blir  skickligare på att skapa målchanser på våra anfall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.