Justin Pogge och Ludwig Byströms Färjestad fick inte med sig tre poäng från Norge. Foto: SVT

Färjestad tappade poäng mot superjumbon Vålerengen

Uppdaterad
Publicerad

Vålerengen hade inte tagit en enda poäng.

Men i CHL:s sista gruppspelsmatch lyckades de.

Färjestad fick återvända till Sverige med endast två poäng i bagaget.

Vålerengen hade inte tagit en enda poäng i CHL inför kvällens match hemma mot Färjestad. Men i den sista gruppspelsmatchen spräckte de nollan.      

Det stod 1–1 efter 60 minuter och matchen gick därmed till förlängning, trots att FBK under stora delar av matchen var spelfördande. I den tredje perioden hade de till och med två minuter i spel fem mot tre, men lyckades ändå inte få med sig en trepoängare från matchen.

Champions Hockey League

– Det var som väntat. Vålerengen såg det som en prestigematch, och kämpade och slet. Färjestad var nöjt med att ligga ute vid långsargen och köra sköna överlämningar, säger SVT Sports expert Challe Berglund.

Inget spelmål

I förlängningen pressade Vålerengen på hårt tack vare en FBK-utvisning. Men något mål lyckades de inte göra, utan matchen fick avgöras på straffar.

Väl där var Färjestad, som var utan chans till slutspel redan innan matchen, starkast. Därmed fick de med sig en bonuspoäng.

I en av kvällens övriga matcher vann Sparta Prag med 4–2 mot Mannheim. Det innebär att Växjö missar slutspel. Fyra svenska lag gick till slutspel: Frölunda, Skellefteå, Linköping och Luleå.

Dessa lag är klara för slutspel

Seedningsgrupp A

Frölunda

Salzburg

Lukko Rauma

Skellefteå

Wien

Linköping

Fribourg

Saipa

Seedningsgrupp B

Kärpät

Sparta Prag

Tappara

Luleå

Geneve

IFK Helsingfors

Jyp

TPS Åbo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet