Foto: Bildbyrån

Ferry och Andersson klara för Mästarnas mästare

Uppdaterad
Publicerad

Nu avslöjas ytterligare fyra deltagare i årets säsong av Mästarnas mästare. Bland de nya namnen finns det äkta paret Björn Ferry, skidskytte, och Heidi Andersson, armbrytning.

”Det kan nog bli lite psykningar framöver”, säger Ferry till SVT Sport.

En armbrytare, en skidskytt, en fotbollsspelare och en enduroförare. Heidi Andersson och maken Björn Ferry är båda klara för årets säsong av SVT-programmet Mästarnas mästare, tillsammans med Hanna Marklund och Anders Eriksson.

– Det känns ju hedrande att få vara med. Det är ju bara storfräsare som får frågan så då har man ju placerat sig i den gruppen, säger Ferry och skrattar.

Mästarnas mästare

Och du får frugan med dig!

– Haha ja, det är ju givetvis extra roligt. Jag har ju hållit på med en idrott i rampljuset, jag har ju ett OS-guld och blev hjälte och så då, men Heidi har ju egentligen vunnit i en större sport än skidskytte även fast den inte är så stor i Sverige. Även om många ändå vet vad hon gör så är det ändå kul att hon får visa vad hon har gjort innan.

Kan det bli några psykningar vid frukostbordet framöver?

– Haha ja det kan det verkligen bli, vi kommer ju att tävla mot varandra. Vi är rätt tävlingsinriktade båda två. Jag är ju en sådan som gärna avdramatiserar allt tills när det väl gäller, då gör man sitt bästa. Jag vill inte ta det så allvarligt men jag tror nog att Heidi tar det lite mer seriöst.

Dålig på klättring

Ferry nämner också en av sina svaga sidor inför de tuffa tävlingarna.

– Klättring är jag ganska dålig på och jag har ju sett att det kan bli en del sådant. Där tror jag Heidi kan slå mig, säger han.

Sedan tidigare är även bordtennisspelaren Jörgen Persson, orienteraren Karolina Højsgaard, jockeyn Inez Karlsson och innebandyspelaren Niklas Jihde klara för årets säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mästarnas mästare

Mer i ämnet