Foto: SVT/Bildbyrån

Frossa i sportdokumentärer i påsk

Uppdaterad
Publicerad

Långledig i påsk? Passa på att frossa i sportdokumentärer! SVT Sport har samlat de bästa historierna i Play.

”Det evigt gröna trädet”

J-O Waldner är en av Sveriges största idrottare genom tiderna. Inom bordtennisen anses han av många vara den bäste någonsin. I Kina kallas den svenske legendaren för Chang Qing Shu: ”Det evigt gröna trädet”. I den här dokumentären följer SVT Sport J-O under hans sista år som bordtennisspelare.

”Hårds historier”

I den här serien minns SVT Sports mångårige kommentator Jacob Hård tillbaka på starka sportögonblick som etsat sig fast lite extra under hans år som sportjournalist.

”Regnbågshjältar”

Prisad reportageserie där höjdhopparen och SVT-experten Kajsa Bergqvist tillsammans med längdhopparen Peter Häggström träffar idrottare som kommit ut som gay, i olika länder, i olika idrotter och i olika generationer.

”Miracle on ice – den okända historien”

Se den okända historien om den svenske tränaren vars spelidéer inspirerade till en av idrottshistoriens största skrällar: när USA:s ishockeylag bestående av collegespelare besegrade det oslagbara sovjetiska landslaget och vann OS-guld i Lake Placid 1980.

”Anna Holmlund: Jag vill åka hem”

Skicrosstjärnan Anna Holmlund kraschade olyckligt under ett träningsåk i december 2016. Hon drabbades av en allvarlig hjärnskada med stora funktionsnedsättningar som följd. I den här dokumentären följder SVT:s reporter Björn Becksmo Anna Holmlunds kamp för att vinna livet tillbaka.

VM-klassiker med Tre Kronor

Längtar du också till ishockey-VM? Ladda inför mästerskapet genom att kolla in VM-klassiker med Tre Kronor!

Alla SVT:s sportiga dokumentärer hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.