Gais Bandy drar sig ur Elitserien

Publicerad

Under tisdagskvällen tog Gais Bandy beslutet att dra sig ur Elitserien och tillsvidare all seniorverksamhet i bandy, det skriver Svenska Bandyförbundet i ett pressmeddelande.

Anledningen är problemet med att få spelbar is på Heden och avsaknaden av planer på ett hallbygge i Göteborg. Väderförhållanden har inneburit att Gais Bandy inte haft någon spelduglig is på sin hemmaarena under stora delar av de två senaste säsongerna.

– Det har varit en tuff säsong och när beskedet sedan kom att det inte blir någon hall förrän tidigast 2021, då tvingades vi ta ett beslut. Det fanns ingen framtid och då måste vi agera, inte bara med hjärtat, säger Gais Bandys sportchef Kenth Hultqvist, till SVT Sport.

– Känslomässigt är det oerhört jobbigt. Hjärtat gråter när man måste ställa sig framför fantastiska bandyspelare och säga att det inte längre funkar.

Ersättare inte bestämd

Vem som kommer att ersätta Gais i Elitserien är inte klart men enligt Lars Wennerholm på tävlingsenheten på Svenska Bandyförbundet, ligger Tillberga och Gripen som hamnade trea i respektive kvalgrupp på samma poäng närmast för att ersätta Gais. Men det kommer också att göras en ekonomisk prövning för att se om klubben godkänns.

Turbulent vår

Det har varit en turbulent vår för Göteborgsklubben. I april stängdes tränaren Jonas Holgersson av resten av året från all idrottslig verksamhet efter ett bråk med en dopningskontrollant i höstas. Han överklagade avstängningen i slutet av april, men skulle domen stå fast förlorar han sitt jobb.

Gais Bandy kommer att fortsätta att bedriva bandy- och skridskoskola för barn och ungdomar, och starta flick- och pojklagsbandy på Heden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Elitserien i bandy 2013-2014

Mer i ämnet