Rosengård svenska mästare

Det verkade som om tiden höll på att rinna ut för guldjagande Rosengård två mål på slutet vände underläge 1-2 till seger med 3-2 borta mot Göteborg. Därmed tog Rosengård fjärde guldet på fem år.

– Det skulle inte kunnat sluta på något annat sätt. Vi dominerade helt i andra halvlek. Det är en väldigt speciell känsla eftersom jag varit så kort tid med laget, säger Marta som fixade guldmålet.

Nathalie Persson, inkastad 17-åring, drog upp ett anfall på högersidan och spelade in bollen till Marta som stötte in den direkt på halvvolley nära mål, 2-2 i minut 76.

Fyra minuter senare nickade Anja Mittag in 3-2 för Rosengård där hon fick en distinkt båge på bollen över målvakten.

Redan vid 2-2 kom guldlöpsedlar fram och fansen började fira.

”Desto skönare att göra så här”

När slutsignalen ljöd på Valhallas konstgräs utbröt kramkalas bland Rosengårdsspelarna som satte på sig guldhattar och sprutade champagne.

– Det var tufft och skönt att vi kunde göra 2-2 och även 3-2. Det är desto skönare när det blev så här, säger tränaren Markus Tilly till SVT.

Nu slipper Rosengård att vänta till i mitten av oktober för att säkra titeln och kan lägga allt fokus på Champ League.

– Det är helt sjukt, säger Nathalie Persson som passade till 2-2 och 3-2. – Vi gjorde en bra match, slår hon fast.

Göteborg störde guldfesten länge

Kort efter Rosengårds 1-1-kvittering gjorde Göteborg 2-1. Manon Melis spelade i djupet till Lieke Martens som elegant sköt direkt.

Redan i den tredje minuten tog Göteborg ledningen med 1-0.

Lieke Martens trampade in från vänsterkanten och sköt ett högt skott som gick i en båge över målvakten i det bortre hörnet.

Efter en kvart fixade Rosengård den så viktiga kvitteringen. Marta stötte högt upp och bollen gick till Kirsten van de Ven som lobbade fram bollen till Anja Mitt som på volley vinklade i mål, 1-1.