Sprintåkaren Hanna Falk blickar framåt. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Falk om konkurrensen i sprint: ”Triggar oss alla”

Uppdaterad
Publicerad

Efter semifinalsortin i Dresden förra helgen var Hanna Falk påtagligt besviken – efter att ha varit snabbast i kvalet.

I Otepää i Estland i helgen går jakten på en VM-biljett vidare.

– Varje tävling är viktig, säger Hanna Falk till SVT Sport.

Svenska sprintdamerna är i ett läge där de verkligen tävlar om platserna till VM i Seefeld, i månadsskiftet februari-mars.

– Många är bra, det är hårt. Det triggar oss alla att bli bättre. Det gäller att hålla fokus på rätt saker och ta en helg i taget, säger Hanna Falk till SVT Sport.

Efter att ha vunnit nationella säsongspremiären i Bruksvallarna i november var Hanna Falk på gång i Dresden, efter tävlingsuppehåll i världscupen, och på en bana som hon vann på året innan. Men i semifinalen krokade hon ihop med Jonna Sundling, och kom aldrig tillbaka.

– Det var små marginaler i Dresden.

Ojala: En öppen VM-plats

Utifrån SVT Sports expert Johanna Ojalas perspektiv finns det en öppen VM-plats i den individuella sprinten. Stina Nilsson är självskriven. Jonna Sundling och Maja Dahlqvist har presterat på skatesprintarna, och i liknande banor som VM-banan. Banor där det krävs explosivitet, en förmåga att hålla hög fart och göra kloka positionsval.

VM-laget presenteras den 3 februari efter längd-SM i Sundsvall. Eventuellt kommer landslagsledningen vänta in efterföljande världscuphelg i Lahtis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.