Frida Hansdotter gjorde ett bra förstaåk. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hansdotter har häng på Shiffrin

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter fick till ett riktigt bra första åk i VM-slalomen i Beaver Creek. Hon har hyfsad kontakt med Mikaela Shiffrin och är 0,40 efter som tvåa.

– Det var svårt att släppa skidorna men jag försökte ge järnet även om det var svårt på vissa partier. Borde ha släppt på tidigare ut mot den sista flacken. Ska försöka ett ännu bättre åk i andra och släppa på, säger Hansdotter till SVT Sport och berättar att hon varit lite nervös.

– Det är lite jobbig marginal. Hon hade inte riktigt flyt hela vägen men starkt åkt ändå, säger Anja Pärson.

Alpina VM

”PH” fick stoppsladd

Pärson spekulerade i att den norske banläggaren försökt finta bort Shiffrin med de långa runda svängarna , något som inte anses passa den favorittippade amerikanskan.

– Det vill nog sätta bort Shiffrin, säger Pärson.

Shiffrin är dock som en naturkraft och en tränare berättade att hon på träning kört ifrån de bästa österrikiskorna med en sekund på en 30-sekundersbana.

Det andra stora medaljhoppet Maria Pietilä Holmner fick en stoppsladd i slutbranten och har kört bort sina chanser. Hon är över två sekunder efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet