Veronika Velez Zuzulova missar OS. Foto: TT Bildbyrå

Hansdotters konkurrent missar OS

Publicerad

Frida Hansdotter kommer inte att tävla mot en av sina största slalomkonkurrenter i OS. Veronika Velez Zuzulova missar hela säsongen på grund av en knäskada.

Ett av Slovakiens stora medaljhopp i OS, Veronika Velez Zuzulova, missar mästerskapet och hela säsongen. 29-åringen skriver på sin Facebook-sida att hon spenderat de senaste sex veckorna med att försöka komma tillbaka efter att ha fått sitt korsband avslitet.

Försökte komma tillbaka utan operation

”Jag är ledsen att behöva meddela att den olympiska säsongen är över för min del”, skriver Velez Zuzulova på sidan.

Det var i början av oktober som olyckan var framme under träning i Österrike. Kort efteråt meddelade den slovakiska slalomspecialisten att hon skulle försöka komma tillbaka från skadan utan operation, men det har visat sig omöjligt. Velez Zuzulova ska nu opereras den 2 januari och siktar på comeback nästkommande säsong. 

Placeringen ovanför Hansdotter i fjolårets slalomcup

Zuzulova hade en riktigt bra säsong i fjol och kom trea slalomvärldscupen. På placeringen under återfanns svenska Frida Hansdotter, som nu har fått en medaljkonkurrent mindre till OS i Sotji.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Världscupen i alpint

Mer i ämnet