Foto: TT

Stjärnryttaren i otäck krasch i Falsterbo

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut att gå mot en felfri runda för unga men redan så rutinerade Bertram Allen. Men på ett hinder missförstod han och hästen varandra, och de kraschade.

Irländaren Bertram Allen, 22 år, är trots sin unga ålder en av de bästa ryttarna i världen.

I fredags Grand Prix i Falsterbo såg det säkert ut för Allen och Izzy by Picobello när bara några få hinder återstod av banan. Men på trippelbaren, ett av de längsta hindren på hela banan, skedde ett missförstånd mellan häst och ryttare och hästen landade mitt i hindret, snubblade och gick omkull.

Ryttaren kastades framåt och landade med huvudet i marken.

Det var många som drog efter andan i det otäcka fallet men Allen kunde resa på sig och gå av banan själv. Även Izzy by Picobello verkade okej.

– Han kommer av för stort, hästen vågar inte ta av där han placerar den. Han landar lite handlöst, usch, det ser ut som det nästan gör lite ont i ryggen också med den knäcken, säger SVT:s expert Lotta Björe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.